Premierea câștigătorilor

Concursului regional la ISTORIA ROMÂNILOR

cu genericul „FĂURITORII UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA”

În data de 26 martie 2022 au fost premiați câștigătorii Concursului regional la ISTORIA ROMÂNILOR cu genericul „FĂURITORII UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA” organizat de CATEDRA DE ȘTIINȚE SOCIOUMANE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ din cadrul UNIVERSITĂȚII DE STAT „ALECU RUSSO” DIN BĂLȚI, EPISCOPIA DE BĂLȚI A MITROPOLIEI BASARABIEI, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI, ASOCIAȚIA ISTORICILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA „ALEXANDRU MOȘANU”.

La Concurs au participat 60 de elevi interesați de Istorie, care în perioada 07-14 martie 2022 au depus în format electronic lucrările, la data de 22 martie 2022 au fost anunțate rezultatele pentru prima etapă a Concursului. Juriul a selectat cele mai bune 24 de lucrări. Autorii acestor lucrări au fost anunțați că au devenit Laureați ai Concursului și au participat la etapa finală: interviul (on-line) care a constat din 2 întrebări generale referitoare la unirea Basarabiei cu România din anul 1918.

Lucrările și răspunsurile au fost jurizate de personalități notorii: dr., conf. univ. Ionuț NISTOR, directorul Departamentului Istorie, Facultatea de Istorie, Universitatea „ALEXANDRU IOAN CUZA” din Iași; lector univ., dr. Adrian-Bogdan CEOBANU, Universitatea „ALEXANDRU IOAN CUZA” din Iași; conf. univ., dr. Lidia PĂDUREAC, prim-prorector pentru activitatea didactică, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți; Preotul Roman BOTEZAT, Episcopia de Bălți.

Toți participanții au primit pe adresa de e-mail Diplome de participare; laureații – Diplome de performanță; câștigătorii – premii și Diplome de excelență. Tabletele și premiile bănești au fost oferite de Episcopia de Bălţi, Mitropolia Basarabiei; Universitatea „ALEXANDRU IOAN CUZA” din Iași a oferit câștigătorilor (locul I-III) câte un hanorac, rucsac și set de cărți.

Evenimentul a avut loc în Biblioteca Științifică Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, sala de lectură nr. 1, elevii au fost premiați de către PS Antonie, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei și doamna prim-prorector pentru activitatea didactică  conf. univ., dr. Lidia PĂDUREAC.

Aducem sincere felicitări tuturor participanților și mulțumire tuturor organizatorilor!

Lista laureaților

Lista învingătorilor

Mai multe fotografii aici

Distribuie acest articol